false
275
613
fade
3
2

Deze koe had klem gezeten en daarbij ernstige beschadigingen aan ribben opgelopen met een huidwond en bloeduitstorting. De behandeling van 5 dagen 2x daags koelen met koud water en 1x daags een injectie met antibiotica kostte weinig moeite en de koe was snel gewend. Ze genas vervolgens snel en probleemloos.

Dit platform is 25 cm hoog, 1,10 m breed met afgeronde randen en 3,20 m lang. De koe kan een volledige stap maken op het platform als ze uit de box loopt, alvorens ze naar beneden moet stappen. Zowel in de box als voor de box ligt een rubbermat van 1,4 cm. Hou rekening met de afvoer van water en mest bij schoonspuiten.

Je kunt een onderhuidse injectie uitstekend op deze plaats geven, op de ribben direct achter het schouderblad. Zorg dat de medicijnopslag, materiaalopslag en administratie vlak opgenomen zijn in de opzet van het behandelplein.

Vetvice-Wopa Behandelbox

Als u koeien heel snel, gemakkelijk en veilig kunt behandelen, dan doet u dit veel eerder en veel beter. Dus zult u met minder tijd, moeite en kosten u koeien beter gezond houden. En met (veel) minder risico voor uzelf, bijvoorbeeld bij het inbrengen van uier-injectoren op robotbedrijven.

De bekende bouwer van professionele klauwbekapboxen Wopa ontwikkelde in samenspraak met Vetvice een unieke behandelbox, die ondermeer uitstekend geschikt is als centrale behandelplaats op bedrijven met melkrobots.
 

Met deze behandelbox heeft u een unieke werkplek waar u elke denkbare handeling aan een koe gemakkelijk, vakkundig en veilig kunt verrichten. Voor de duidelijkheid: deze box biedt véél meer dan een behandelbox, want hij is gemaakt voor alle handelingen en behandelingen aan een koe waarbij de koe kan blijven staan. Speciaal geschikt voor klauwverzorging, uierbehandelingen, injecties en drenching.

Direct behandelen, gemakkelijk behandelen en in één keer goed behandelen.

De behandelbox kan in vier uitvoeringen worden geleverd: met of zonder bodem, en met handmatige lieren of met electrische lieren.

De behandelbox met bodem is eventueel verplaatsbaar en je kunt hem op een liftsysteem zetten waarmee je de koe omhoog kunt brengen, zoals een schaartafel. De uitvoering zonder bodem kan direct op een bestaande vloer worden gemonteerd, bijv. op een verhoging of naast een kleine put. Zodat je goed bij het uier kunt.

Alle versies kunnen eenvoudig worden schoongespoten en bevatten geen uitstekende delen waar koe of mens zich aan kunnen verwonden.

Over 20 jaar nog even goed, even gemakkelijk en even veilig
Wopa levert een behandelbox die minimaal net zo lang meegaat als de stal. Zowel Wopa als Vetvice willen geen concessies doen wat betreft de kwaliteit van de constructie en de kwaliteit van de onderdelen. Over 20 jaar werken de behandelbox en alle onderdelen nog even goed.

In het ontwerpproces is over élk onderdeel van de Vetvice-Wopa behandelbox nagedacht. Met als resultaat een zeer praktische en veelzijdige constructie, die tegelijkertijd duurzaam en robuust is.

Behandelplein en hekkenplan
Als één persoon in één minuut één koe klaar kan zetten voor behandelen, heeft u een goede basis voor effectief behandelen en koeien gezond houden. Behalve een goede behandelplaats is een slimme en handige opzet van wachtruimtes, aanloop- en teruglooppaden hiervoor essentieel. Dus een slim hekkenplan.

Vetvice heeft zeer veel ervaring met het ontwerpen van hekkenplannen, voor behandelingen maar ook voor aan- en afloop naar bijvoorbeeld een melkstal. Het maakt ons niet uit welke behandelbox u kiest, als u maar goed, snel, gemakkelijk en veilig kunt werken. Voor meer informatie over een hekkenplan: Vetvice Hekkenplan.

Productie en verkoop: Wopa
Wopa is in Nederland marktleider op het gebied van klauwbekapboxen, ondermeer voor professionele klauwverzorgers. Vetvice is een toonaangevend adviesbureau op het gebied van stalontwerp, arbeidsefficiëntie en gezondheid en welzijn van koeien.

Zie de website van Wopa als u belangstelling heeft: www.wopa.nl. Het gaat om: Type SA0038 – Allround Behandelbox.
 

Door de verhoging spaart de dierenarts zijn of haar rug tijdens een keizersnede. Deze dierenarts is klein en door de jaren heen gewend geraakt om met gebogen rug te werken, dus ze wilde toch graag wat hoger staan tijdens de operatie.